Over stembevrijding2018-10-01T13:47:29+02:00

WAT IS STEMBEVRIJDING

Over stembevrijding

Voor mij is stembevrijding een spannende, effectieve en leuke manier om in contact te komen met diepere lagen in jezelf. Het is een pad dat leidt door kwetsbaarheid en kan uitkomen bij kracht. En soms begin je in je kracht en voel je je opeens kwetsbaar. Het is onvoorspelbaar, verfrissend eenvoudig en nooit saai. Wat het mij vooral heeft opgeleverd is een gevoel van meer ruimte in mezelf, van meer draagkracht.

Stembevrijding gaat over zingen wat er in je leeft. En echt waar, wat je ook voelt, het kan gezongen worden. Hierbij is het niet van belang of je ‘kunt’ zingen. Het uitgangspunt is: iedereen kan zingen en zingen is lekker.

Stembevrijding gaat voor mij over het aan het licht laten komen van die dingen in jezelf die je vaak onder de oppervlakte duwt, omdat ze pijn doen of onprettig aanvoelen. Juist in het verwelkomen van die emoties zit een opening naar vreugde en kracht. Zelf vind ik dat wonderbaarlijk. Hoe het verbinden met wat er nu in je leeft en hier geluid aan te geven, ervoor kan zorgen dat het van binnen gaat stromen. Stembevrijding kan je helpen om je vrijer te voelen in jezelf. Vrijer om helemaal jezelf te zijn, met alles van jou wat daarbij hoort.

Op de radio!

Op 29 september 2018 werd ik samen met Sarah Jens geïnterviewd over stembevrijding door Hello FM Spirituality. Daarin vertellen we over stembevrijding, de oorsprong, de toekomst en nog veel meer. Je kunt de uitzending hier naluisteren (na 30.35 begint ons segment).