Stembevrijdingsworkshop2020-05-07T17:09:50+02:00

Voluit Zingen 

Voluit Zingen met Vrouwen: 5-avonden stembevrijding 

Aanvaarden – Verlangen – Hoop – Overgave – Liefde 

Wat maken we een tijd door! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in mij is er van alles in beweging. Dat is denk ik altijd wel zo in me, maar nu heb ik veel meer ruimte om alles te voelen. En zo val ik soms stil, ervaar ik onrust, gevoelens van vrijheid en ruimte, en dan weer neerslachtigheid, bevangenheid om vervolgens weer over te gaan in vreugde. In deze periode word ik steeds meer een stembevrijder. Dat was ik natuurlijk al, maar ik zing tegenwoordig zelf veel meer en ontdek elke keer weer opnieuw: Hej! Dit werkt!

Het simpelweg uiting geven aan wat er is heeft zo’n heilzame werking. Alles wat ik ruimte geef in mezelf kan weer in beweging komen. Echt alles. Dit geldt ook voor jou. Nu werkt dit al als je alleen zingt. Het werkt nog dieper wanneer je zingt terwijl anderen in aanwezigheid bij je zijn. Ik zie dan ook enorm uit naar groepen geven. Deze editie van Voluit Zingen zal wel zijn in een kleinere groep, om de 1,5 meter afstand te bewaren. Maximaal 6 deelnemers. En ik volg een verlangen in mezelf wat ik al langer voel: werken met een groep van alleen vrouwen. Samen gaan we 5 avonden op pad, met elke avond een ander thema: Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Overgave en Liefde.

We zullen samen zingen, delen, inquiry’s (hardop zelfonderzoek) en lichaamswerk doen en stil zijn met elkaar. Samen vormen we een bedding waarin een ieder dieper kan afzakken in zichzelf. Dat kan spannend zijn, je raken in kwetsbaarheid en je in contact brengen met je eigen levenskracht. Ik daag je uit om jezelf te laten horen. Wat het ook is wat er in jou leeft: het wil gezien en gehoord worden.  Je hebt geen eerdere ervaring met stembevrijding nodig.

Nu denk je misschien bij deze titel: gaan we dan keihard zingen? Dat zou best eens kunnen, en misschien ook niet. Want het woord ‘voluit’ gaat veel meer over jezelf ten volle meenemen in je eigen zingen, als mens, als vrouw zijnde. Het gaat over dat jij ten volste naar buiten mag komen, met wat het ook is dat er in jou leeft. Zingend met het hart op de tong. En dan zachtjes en subtiel, of vol volume en kracht. In elk moment weer voelend wat nu de meest natuurlijke uitdrukking is van wat er in jou beweegt.

Utrecht
Utrecht
Voluit Zingen voor alleen VROUWEN:
Data: 21 juni, 5, 12, 19 en 26 juli 2020
Kosten: €200,00
Tijden: 19.00 – 22.00
Locatie: Oudegracht 328 aan de Werf