Stem & stilte avond in de werfkelder!

Heb je weleens onbeschroomd willen zingen? Zonder het gevoel te hebben dat het mooi moet zijn?

Ik kan je zeggen: dat is dus echt heerlijk. Vol je eigen klank inzetten zonder te weten waar je eigenlijk precies naar toe gaat met die noot. Misschien ga je wel de hoogte in, of blijf je heel lang maar één noot zingen. En stel je voor dat er iemand naast jou zit die hetzelfde doet. Het ene moment lijkt het wel wat, die noten zo samen van verschillende mensen om je heen. Er klinkt harmonie, meerstemmigheid.

Het volgende moment schuurt het! Je gedachten zeggen ‘oei dit is echt vals’. Nou, fantastisch toch! Daar zit nou vrijheid in. De acceptatie dat het zingen alles mag zijn, van mooi tot verschrikkelijk vals. Van een open klank naar dat je voelt dat er spanning in je keel zit.

Waarom is dit nu zo lekker om te doen? Ik denk omdat we het onszelf vaak ontzeggen. Het gewoon uiten van wat er in ons leeft. We hebben toch een cultuur van beleefdheden en vooral niet te veel ruimte willen innemen met onze eigen gevoelens. Fuck it!

Ik zeg: lekker die gevoelens allemaal meenemen in je zingen. Want waar ik achter ben: als ik iemand zie die echt zijn eigen ruimte inneemt, door gewoon helemaal oké te zijn met zijn of haar eigen gevoelsleven. Dan denk ik nooit: ‘och jeetje.. dat mag wel wat minder hoor.. nu laat je wel heel veel van jezelf zien..’. Nee, in tegendeel: wat in mij wordt aangeraakt is het verlangen om hetzelfde te doen. Om ook helemaal mezelf te zijn en mezelf uit te dragen.

Daar gaat zingen over mij. Mezelf uitdragen. Mezelf er helemaal laten zijn. Ik nodig jou uit om hetzelfde te doen!

Maandagavond 17 oktober is er weer een Stem&Stilte avond in Onder Velours aan de Oudegracht 268 aan de werf. Entree is 10,-
Inloop om 19.45 – start om 20.00 (tot ongeveer 21.30). Ik begeleid op gitaar.

By |2017-01-17T00:08:58+01:00oktober 8th, 2016|Mantra avond|0 Comments