Stem en Aanraking2019-08-30T13:20:06+02:00

5 avonden reeks Stem en Aanraking

Stem en Aanraking

Heb je weleens je hand op je borstkast of keel gelegd terwijl je zingt? Je geluid komt naar buiten en je kunt de trilling van je eigen stemgeluid binnen in je voelen. Alsof je jezelf aanraakt daar met je stem.
Heb je wel eens gezongen terwijl een ander jou aanraakte? Je zingt een toon, je voelt een handoplegging, wellicht ervaar je sensaties van warmte en steun, of juist wat ongemak. Wat het ook is wat je voelt, het is te horen in je stem, in de volheid, de vernauwing: in de trilling.  

Stembevrijding gaat over contact, met jezelf en met de ander en over wat daarin te ervaren is. Stem geven aan die ervaring kan je een enorm gevoel van ruimte geven, omdat je daarmee eigenlijk zegt tegen je eigen ervaring ‘Ja, dit mag er zijn!’ Er valt zoveel te voelen in contact met elkaar, terwijl we praten, elkaar aankijken, maar ook zeker terwijl je wordt aangeraakt of iemand anders jou aanraakt. Aanraking is vaak onderdeel bij workshops stembevrijding, maar tijdens deze reeks van vijf avonden zal er wat meer nadruk op liggen. Wat gebeurt er in jouw zingen als je wordt aangeraakt? Hoe is het voor je om te zingen terwijl je fysieke steun ervaart van een ander?

In een groep van maximaal 9 personen gaan we samen op onderzoek. Deze avonden reeks is voor mensen die al enige ervaring hebben opgedaan met stembevrijding.

Utrecht
Stem en Aanraking
Data: 12 en 19 september en 3, 10 en 17 oktober.
Kosten: €150,00
Tijden: 19.30 – 21.45
Locatie: Onder Velours (Oudegracht 268aandewerf)

Aanmelden kan via: muziek@annafernhout.nl